Var god dröj
Logga in

Tjänster

Fakturaköp

Ständigt kämpar många företag mellan arbetets utförande och slutbetalningen från kunden. Där emellan ska leverantörsfakturor betalas och löner ska ut. Troligen börjar ni med ett nytt arbete innan ni fått full betalning för det senaste utförda. I värsta fall betalar inte era kunder i tid, vilket gör att det ekonomiska läget blir en aning värre. Vi erbjuder därför tjänsten fakturaköp; ni kan när som helst sälja en faktura till oss. När vi köper en faktura kommer vi att kontakta er kund och kontrollera att fakturan stämmer och därefter också göra en kredit-koll på kunden. När det är genomfört och allt är godkänt överför vi pengarna till er.

Bokföring

Vi bjuder på första månaden för nya kunder av Solvata Finans bokföringstjänst.

Solvata Finans kan hjälpa ditt företag med det mesta inom bokföring; löpande bokföring, faktura- och lönehantering, leverantörsfakturor och bokslut.

Vi ger dig ett fast månadspris så att du alltid vet vad din månatliga bokföringskostnad hamnar på. Som hängiven leverantör av bokföringstjänst så strävar Solvata Finans efter att alltid sänka dina nuvarande omkostnader genom att ständigt vara uppdaterade inom området, presentera nya konstruktiva idéer och att använda alla våra tillgångar för att hjälpa ditt företag att växa.

Bokföringstjänsten erbjuds av Solvata Finans främst med tanke på att Solvatas resterande tjänster är kopplat till ditt företags administrativa avdelning. Att kombinera din administration hos en enda leverantör bidrar starkt till att minska ditt antal av leverantörsfakturor, påskynda betalningar från din kund, sänka din kostnad för administrering samtidigt som du också kraftigt ökar dess effektivitet.

Om du är intresserad så kontaktar vi dig gärna och beskriver då självklart tjänsten mer ingående samt lämnar ett kostnadsförslag. Självklart helt utan förpliktelser.

Ni når oss under kontorstider på telefonnummer 018-800 00 99 eller när som helst via e-post sales@solvata.se eller detta kontaktformulär.

Fakturahantering

I tjänsten fakturahantering får du som kund tre val:

 • Du kan skicka en faktura via e-brev; då skickas fakturan som en PDF-fil i ett e-brev till din kund.
 • Alternativ två är att du skickar en pappersfaktura via vanligt brev; vi skickar fakturan via vanligt brev samma dag som den skapats.
 • Alternativ tre är att du skickar både e-faktura och brevfaktura till kund.

När fakturan är skapad hos oss är ärendet över för din del och du får arvodet till ditt angivna bankkonto. Arvodet kommer att sändas till dig så fort vi fastställt att det din kund betalat, och när det är gjort för vi över den korrekta summan utan förhinder.

Utöver valen att skicka din faktura har du möjligheten att lägga till funktioner som:

 • Påminnelseavgift, som du tar ut ifall kunden inte betalar i tid.
 • Omvänd moms ifall du riktar dina affärer mot andra byggföretag.
 • RUT/ROT kan du använda dig av vid skapandet av fakturan som kommer synas på din faktura.
 • Fakturaavgift är något du som kund kan välja att ta ut från kunden.

 


 

Detta är bara några av de alternativ du har vid användet av Solvata Finans fakturahantering, vid bruket kommer du upptäcka flera funktioner som är lämpliga att använda för förenklandet av din vardag.

Ni får när som helst skapa ett konto hos oss och använda fakturahanteringstjänsten utan kostnad. För att skapa ett konto kan du klicka här.

Hela prislistan

*Automatisk påminnelse via e-post ingår kostnadsfritt.
Tjänst Pris ex. moms
Fakturaköp ≤5% av fakturans belopp
Bokföring Fast månadspris enligt avtal
Faktura via e-post (e-faktura)* Gratis
Faktura via vanligt brev* 18,50 SEK
Faktura via både e-post och vanligt brev 18,50 SEK
Påminnelse via e-post Gratis
Påminnelse via vanligt brev 18,50 SEK
Påminnelse via både e-post och vanligt brev 18,50 SEK
Ändring av faktura Gratis
Kreditering av faktura Gratis

Läs mer om våra villkor

Öppettider

Måndag-Fredag: 08-17

Kontaktdata

Adress Kungsgatan 70E
Postnr 753 18
Ort Uppsala
e-post info@solvata.se
Telefon 018-800 00 99

Våra tjänster

 • Bokföring
 • Fakturahantering
 • Fakturaköp
 • Inkasso
Solvata använder cookies för din bekvämlighets skull. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer
x